Nuffnang Code

AFZARIZAL

AFZARIZAL

Monday, January 17, 2011

Wang Emas F&N

Akhirnya..dapat jugak benda ni aku bawak keluar dari Temasek dan membawa pulang ke Malaya haha..berat jugak atuk aku nak melepaskan benda ni.yelah kenangan atuk aku bekerja sebagai driver kepada boss f&n kat temasek tu selama lebih dari 20 tahun.dari sebagai pengangkat crate,pemandu lori f&n dan akhirnya sebagai pemandu peribadi.aku nak tanya la para kolektor kat luar sana,masih kah ada merc lama yang menggunakan plate number BAB 1?mane lah tau kalau2 ternampak lagi kereta tu,roger2 lah aku disini ya.benda ni sebenarnya letaknya di dalam bilik office kilang f&n temasek sana.dan tak tau pula bagaimana benda ni boleh terkeluar haha..mengikut sumber2 yang TAK boleh dipercayai,hehe..token 23karat ni didatangkan sekali dengan buku hard cover yang pernah di posting oleh cikgu kamil sempena sambutan 100 tahun Fraser & Neave Group
http://ahkaba.blogspot.com/2010/09/1883-1983-great-years.html

Di bahagian hadapan,tertera logo the legendary lion sebagai logo rasmi f&n.serta nama company Fraser & Neave Group dan ulang tahun ke 100 f&n iaitu 1883-1983
Di bahagian belakang pula tertera logo F&N Group dan Slogan Teman Lama Bersama Ide Baru
Di bahagian luar wang mas ni disaluti oleh arcrylic(betul ke aku eja ni?)
Pandangan sisi kelihatan begitu tebal arcrylic ni dan tidak memerlukan stand untuk mendirikan ia
jadi bagi sesiapa yang mengkolek barangan f&n,lengkapkanlah koleksi anda dengan wang mas f&n ni.enjoy!

9 comments:

  1. yang ni ker ko nak "setankan" dengan aku,hahahaha!

    ReplyDelete
  2. aku ni bukanlah pengkolek bank note dan coins atau token.amik lah kalau nak hahaha setan!

    ReplyDelete
  3. Bro,

    Mana lu korek ini balang? wahh best siot

    ReplyDelete
  4. Biasalah bang zul TR,rembat! hahah

    ReplyDelete
  5. Mana-mana coin F&N yang rasa tak pakai tu bolehlah sedekahkan kat aku :) Hehehe.

    ReplyDelete
  6. Zian,nanti lah kalau aku rasa nak berbuat amal,boleh aku sedekah2 kan benda ni..tapi ramai jugak waiting list hehe..

    ReplyDelete
  7. hi ini token emas berharga?

    ReplyDelete