Nuffnang Code

AFZARIZAL

AFZARIZAL

Thursday, October 20, 2016

Malaysia Cherry Coke

Anda pernah sempat membeli/ merasa/ meminum cherry coke? Untuk aku yang pernah minum cherry coke ni, terus terang aku katakan rasanya cam pundek. Bukan salah satu favourite minuman bergas aku. Senang kata hanya beberapa kali je aku membeli cherry coke ni. Jika tekak terasa nak minum saja baru beli. Kalau tekak ni terasa haus sangat, coca cola yang biasa tetap menjadi penghilang dahaga.
Jika dilihat dari segi penampilan tin cherry coke ini, ia ada lari sedikit dari trademark coca cola. walaupun ianya adalah salah satu produk dari coca cola. Tetapi ia masih mengekalkan warna merah. Compare dengan coca cola cherry yang terkini, warna tin nya adalah mirip kepada merah cherry. Bukan merah terang. Coca cola memperkenalkan cherry coke pada tahun 1982, tetapi gagal mendapat sambutan. ia diperkenalkan semula pada tahun 1985 dan kali ni ia meletop dan kekal sampai lah sekarang. Cuma di malaysia sahaja kurang publisiti dan tidak dijual buat masa sekarang. Yang ada pun hanya dibawa masuk dari amerika
Jika dilihat di paparan belakang, terdapat alamat pengeluar F&N di Jalan Yew off Jalan Sungai Besi. Orang KL, masih ada lagi ke kilang ni? Dan cherry coke ini juga mengandungi kafein. Nak rasa? Pergi lah ke Cold Storage. Ada jual
"Keep It Until Hard To Find"

No comments:

Post a Comment