Nuffnang Code

AFZARIZAL

AFZARIZAL

Wednesday, May 5, 2010

Tabung Public Bank


nampak macam model kereta proton wira,tapi kenapa besar sangat?rupanya ini adalah tabung yang dikeluarkan oleh Public Bank pada tahun 1996.jumlahnya agak terhad sekarang ni.sebab dah ramai yang dah campak ke laot haha..

proton wira dilancarkan pada tahun 1991 kalau tak silap.anda boleh tengok iklan retro proton wira kat youtube.memang berdekah lah hahah lawak abis! dengan nyanyian sengau suara apek tu,si mak pergi amik anak dia balik sekolah.punyalah gembira anak dia naik proton wira masa tu.mak dia siap tolak side mirror dengan manual pakai tangan! bukan auto flip ya. dengan tagline "proton wira: kebanggaan negara" padahal ciplak dari design mitsubishi lancer haha..tapi itulah titik tolak bidang automatif negara yang memang boleh dibanggakan pada hari ini

di bawah tabung ni terdapat lubang untuk mengeluarkan duit apabila penuh.dan pada tahun 1996 tu,bila penuh,kena pergi ke bank,mengusung lah proton wira ni untuk dibuka kuncinya.hanya pihak bank yang boleh bukak tabung ni.tapi kalau nak korek dengan skru driver pon boleh..bila aku pergi ke public bank hari ni,bawak tabung ni untuk membuka kuncinya,staff kat kaunter tu siap tanya,"bila masa public bank keluarkan tabung ni?maaf encik,kalau ada pun,kuncinya memang dah tak ada".hahaha buat malu aku aja!

7 comments:

  1. Bro, aku ada tabung serupa ni tapi plet no dia PBB 1995. Warna silver sama cam kereta aku gak. Nanti aku upload dlm enrti akan datang

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau nk bli boleh x tabung nie??

      Delete
    2. sharipudin nak jual x

      Delete
  2. klu ada nk jula e mail dinie_hilmi@yahoo.com

    ReplyDelete
  3. Saya ada satu
    nak jual...
    berapa berani ambik boleh call saya 0183578583

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hi

      Kalau memang mau dijual saya tertarik, penawaran saya RM100. Nama saya Djoko dan saya tinggal di Jakarta Indonesia. email saya ebaynyaniko@gmail.com. Kalau serius untuk jual, tolong email saya ya

      Delete
  4. siapa ada lagi tabung proton wira ini ,saya keluar RM150 untuk beli

    ReplyDelete