Nuffnang Code

AFZARIZAL

AFZARIZAL

Monday, April 26, 2010

Cari Perbezaanyaaa ni adalah satu pertandingan macam kat Harian Metro tu.sila cari perbezaan apakah yang sama dan apakah yang berlainan diantara 2 gambar di atas?
yang ada tagged MUDAH.MY tu aku pinjam tray cikgu.(jangan mare ye)kondisinya amatlah cun melecun.bukanlah nak apa2 ya cikgu,cuma pinjam gambar sebagai rujukan.n bukanlah niat untuk menghalang jualan atau mengsabotaj.so aku mintak maaf sebelum apa2 yg berlaku.sebab donia koleksi ni macam2 ragam.so kalo cikgu nak mintak aku delete gambar tu,boleh la.cuma aku ni budak baru belajar.jadi nak tanya pada sang otai. sebab belum masih jumpa jawapan.
tray yang dibawah tu adalah kepunyaan aku.kondisi berkarat.jadi tuan2 boleh tak memberi info apa perbezaan diantara dua tray ni. sebab di gambar yang pertama,aku jumpa kat memory lane.harga diantara keduanya pon tak jauh beza.yg atas,bibir tray tu tebal.manakala yg di bawah tu tiada bibir.jadi kemungkinan salah satu tu ada yang repro dan original.ataupon mungkin keluaran mengikut tempat.1 di malaya,dan 1 di temasek.dan mungkin perbezaan tahun pengeluaran.ada banyak kemungkinan.ada sesiapa disini yang dapat membantu?

3 comments:

 1. salam bro, en mat bgtau, segala artikel atau gambar untuk tujuan rujukan dan kebaikan adalah dibenarkan.

  ReplyDelete
 2. hello bro, first tray was released from malaysia in 1995 or 96 and the second tray is from Singapore. Hope this help. Sam

  ReplyDelete
 3. cikgu,ok terima kasih atas tunjuk ajar.

  hewsim87, thanx for ur info. the same i was told by oldtimer here. it helps anyway.tq

  ReplyDelete